projectgoldengoat.blogg.se

På djungeltur

Publicerad 2017-10-06 18:02:07 i Allmänt,

Djungeln runt Siem Reap erbjuder en hel del äventyr och vi provade två av dem, mountainbike cykling och zipline. Cykelturen startade redan 4.30 på morgonen - allt för att man skulle kunna se solen gå upp över Ankor Wat. 


Man kan säga att den solen såg vi inte utan istället blev det att sätta sig på cykel i ösregnet och dra ut i geggan i djungeln. På trånga stigar, bland rötter och lianer tog vi oss fram på superbra cyklar. Stopp för tempelbesök, frukost och lunch eller bara för att kolla in vattenbufflarnas morgonbad eller byns 'kindergarten'.

Skitiga upp till öronen var det skönt att komma tillbaka till det mysiga Mullberry Boutique Hotel för ett bad. Och eftersom jag propsat på cykling blev det payback time när barnen föreslog zipline, dvs upp i trädkronorna för träbroar och en åktur i bara sele mellan träden. 

Jag såg ju framför mig 'möhippa' 1997 där jag trodde jag skulle dö på höghöjdsbanan i Bankeryd. Det har väl hänt en del på 20 år och så här efteråt kändes det väldigt säkert, trots att man var drygt 30 meter upp i djungeln och längsta banan var över 130 m lång. 

Det blev en väldigt kul avslutning på en härlig semester! 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela