projectgoldengoat.blogg.se

En nepalesisk kväll

Publicerad 2016-02-28 15:00:33 i Allmänt,

Igår var det startskott på något som döpts till "Food and Fart". Uttrycket kommer egentligen från svenska "Mat och Fart" men Fart blev liksom aldrig riktigt översatt och fick en lite kul innebörd på engelska. Konceptet bygger på att fyra par träffas för middag. Man turas om att vara hos varandra och varje tillfälle har ett asiatiskt land som tema. Det par man har middagen hos lagar mat från det aktuella tema-landet och ett annat par har förberett fakta kring landet. 

Det var som sagt första gången igår och tema-landet denna gång var Nepal. Värdparet hade ägnat mycket tid och omsorg åt linsröra, dumplings med lammkött och även vegetariska, naanbröd och olika såser till. Det var spännande smaker och riktigt gott. Till maten drack vi ett slags mjölkte med bland annat kardemumma. Väldigt sött!

Vi hade fått uppdraget att presentera fakta kring landet. Oj vad vi letat på Wikipedia, olika resesiter, böcker och youtube. Istället för att "göra PowerPoint"-varianten så hade vi gjort en frågesport med 16 olika kategorier. Det var frågor på geografi, historia såväl som film, musik och kändis. För att göra det hela lite roligare så hade vi letat upp youtube klipp på populär popsånger, nationalsång och välgörenhetssång (som togs fram i samband med jordbävningskatastrofen för snart ett år sedan). Vi hade två filmer med;
- Everst som kom förra året och handlar om katastrofen 1996 då 15 personer dog vid Mount Everest (mycket sevärd film!).
- Dreams, som har premiär i Nepal på fredag. Undrar om denna romantiska film med en hel del våld går hem bland sherpas och gurkhas?

Kvällen blev jätterolig men många skratt! Vill ni träffa lite nya bekanta, få nya insikter och bara ha kul så kan vi starkt rekommendera konceptet "Mat och Fart". Man behöver ju inte välja länder i Asien som tema! 

Om några veckor är det dags igen. Då är vi värdpar och tema-landet är Filippinerna. Nu ska vi boka in matlagningskurs hos Ts kompis mamma, som inte gör annat än lagar jättegod mat från sitt hemland, Filippinerna. 



Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela