projectgoldengoat.blogg.se

"50 timmars helgen"

Publicerad 2016-04-25 03:06:46 i Allmänt,

I fredags kl 20 mötte jag upp Kajsa på Hilton och detta var startskottet på 50 intensiva timmar tillsammans i Shanghai. Eftersom Kajsa bott i Shanghai för 10 år sedan så var önskelistan av aktiviteter ganska lång. Under middag på Xibo, som är en västkinesisk restaurang med starka kryddor, och en fotmassage på Flower Fingers satte vi planen för helgen. 

Lördagens fokus var shopping och vi började på Fabric Market. Klänningskopior och sidenblusar beställdes, Kashmir i sjal, poncho och jacka köptes efter härliga förhandlingar om priset. "Jag bara älskar detta" upprepades efter varje inköp. Efter ett par svettiga timmar bland tanterna på Fabric Market drog vi till Tianzifang. Tianzifang är ett område med små trånga gator med affärer och restauranger. Det fanns inte för 10 år sedan så detta var en nyhet för Kajsa (till skillnad från Fabric Market som fortfarande hade samma butiker).

En lördag eftermiddag med massor av folk och regnet som öste ner kräver tålamod... Och glatt humör! Kajsa gladde alla butiksägare med sin nyfikenhet och ett stort leende när priset skulle diskuteras. Många påsar blev det!

Kvällen blev en tjejkväll på The Bund. Tilda hängde med på fin middag på Mercato med utsikt över floden och Shanghais skyline. 

På söndagmorgon var vi på g igen och vi promenerade bort till området runt Kerry Center som varit Kajsa och Anders "hemma" under åren här. Sååå mycket hade förändrats, men portvakten i huset där de bodde gjorde fortfarande sin plikt vid dörren. Förrutom att han nu fick fotograferas ;). 

För 10 år sedan fanns varken "kapsylöppnaren" eller Shanghai Tower så det var en självklarhet att detta skulle upplevas. Upp på 100:e våningen, på 474 meters höjd i "kapsylöppnaren". Sikten var tyvärr begränsad så vi såg inte så långt men det var en häftig känsla att komma upp så högt! Dessutom fick vi en ny "kompis" i mexikanska Mark som besökte storstaden och sökte support i två svenska "tanter". Han uppskattade lunch-daten på Element Fresh. 

Yuyuan Garden var nästa stopp. Mer folk, mer kommers men också en oas i den gamla trädgården. Det var tredje gången jag besökte trädgården med dess gamla kinesiska hus, dammar, stenar och blommor. Fascinerande att man kan upptäcka nya saker för varje gång man är där. 

Vad vore ett Shanghai besök utan en Basil Drop drink på Sichuan Citizen. Tillsammans med gamla kollegor, kursare och Bjärredsbor blev det en superhärlig kväll och avslutning på "50-timmars racet". Sammanfattningsvis kan man säga att intensivt blev det men SÅ många skratt på vägen!





Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela