projectgoldengoat.blogg.se

Påskfirande i Shanghai

Publicerad 2016-03-27 14:37:32 i Allmänt,

Påsk är verkligen ingen tradition eller uppmärksammad helg i Kina. Man kan möjligtvis springa på någon liten påskdekoration på något av alla shopping malls men annars är det som vilken helg som helst. 

För oss var det inte vilken helg som helst - besök från Sverige!! På långfredagen anlände de hit, trötta och lite bleka efter en lång resa. Men vad härligt att träffas och kramas! På påskafton bjöd Shanghai på bästa vårvädret med sol och bra luft. Vi passade på att ta en tur upp på 87:e våningen i kapsylöppnaren. Lyx-lunch med utsikt!

Även Pudong sidan har sin "Bund", dvs promenadstråk utmed floden Huang Pu. Där passade vi på att bara "kolla in folk" och ta en kopp kaffe efter lunchen. Det var mycket folk ute, små barn med såpbubblor, bröllopspar med fotografer i hälarna, äldre med käpp och alldeles för påklädda. 

Framåt kvällen ordnade vi påskmiddag med ägg, Janssons frestelse, korv, lax mm. Påskägg fulla med godis hade smugglats med från Sverige. Snacka om gott! Vi passade också på att fira en 43-åring och en 46-åring med egengjord tårta. Den tårtan går till historien som den torraste någonsin...men snart är det dags igen med födelsedagsfirande så då får det kanske bli "köpe-tårta"!



Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela