projectgoldengoat.blogg.se

En toalett reflektion

Publicerad 2017-02-14 12:51:14 i Allmänt,

Ända sedan jag började jobba på IKEA här i Shanghai så har jag förundrats över de budskap som sprids via toalettbesök på kontoret. Det är nämligen så att på baksidan av toalettdörren i varje bås sitter en A4 med text på engelska och kinesiska. Denna A4 byts ut med jämna mellanrum och det varvas mellan information om nya IKEA produkter och rena uppmaningar om hur vi ska leva vårt liv för att må bättre.
 
Denna veckan kom det upp ett nytt budskap som fick mig att börja gapskratta (medan jag satt där på toalettstolen!). Texten började så här: "Do you think that your butt is a bit big compare with your upper body?". Check på den tänkte jag, vad ska detta bli?
 
Vidare i texten ges tips om hur man kan hålla igång utan gymkort och diet. Här nämns tips som att:
- ta trapporna istället för hissen (knappast om man bor på 22:a våningen!)
- cykla istället för att köra bil (jag gärna ingetdera i denna vansinnes trafik!)
- gå fort (ibland en omöjlighet i en av världens mest tätbefolkade städer!)
- stå upp medan du jobbar (visserligen har vi IKEAs höj och sänkbara bord men golvet är i betong så knäna lär ju må sådär bra efter ett tag!)
- gör övningar medan du tittar på TV, till exempel "hula hoops", dvs rocka rockring (den i särklass roligaste och bästa förslaget!)
- spela musik medan du städar (what??!!)
 
Nu ska jag inte låta negativ, det var ju ändå ett riktigt kul budskap. Min oro nu är hur budskapet når fram till mina manliga kollegor. På frågan om de läst det senaste "toabudskapet", så bara skakar de på huvudet. Antingen kissar de bara i rännan och aldrig går in i båset, eller så förnekar de helt och hållet "a butt a bit big compare to upper body".
 
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela