projectgoldengoat.blogg.se

Väder för museum

Publicerad 2015-10-30 05:09:48 i Allmänt,

Denna veckan kom hösten till Shanghai. Plötsligt var det inte längre 25 grader och solsken längre utan snarare 15-16 grader och regn. Alla verkar bli lika överraskade som en själv.
 
Vad passar inte bättre en regnig dag än ett museum besök, och igår var det dags för det minsta lilla museum jag någonsin varit på. Och det ligger helt utan skyltar och utan påkostad lokal. Men det ligger oerhört nära där vi bor. En promenad längs med gatan där vi bor, in på ett höghusområde och ner i bottenvåningen från baksidan av ett av husen - där ligger det - Shanghai Propaganda Poster Art Museum,
 
Som namnet säger så består utställningen av propaganda affischer, från 1940 till 1990. Ca 6000 propaganda affischer finns i samlingen. Man följer utställningen i kronologisk ordning och får läsa om Kinas nutidshistoria och tillhörande affischer som användas för att leda ett stort folk, genom krig, svält och tillväxt. Väldigt spännande. Jag önskar bara jag hade lite mer av Kinas historia innan jag kom dit då hade man fått ut även mer av besöket. Som tur var hade jag sällskap med hemma-papporna Calle och Björn, så vi hjälptes åt med att förstå och lära oss mer om Kina. Sen avslutade vi naturligtvis med lite stekta nudlar och dumplings på restaurangen mitt emot :).
 

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela