projectgoldengoat.blogg.se

Välkommen tuppen!!

Publicerad 2017-01-26 13:51:27 i Allmänt,

I ett års tid har vi nu levt med Apan och allvarligt talat så har det inte påverkat oss så mycket. Ingen i familjen är född i Apans år. Nu säger vi välkommen till Tuppen och nu kan det börja hända grejer. Båda mina föräldrar är Tuppar och en hel del vänner omkring oss. Det är ju nämligen så att är man född i Tuppens år, dvs alla som i år fyller 12, 24, 36, 48, 60, 72, 84 eller 96 - så kan man förvänta sig förändringar i sitt liv. Det är alltså inte som man skulle kunna tro att livet är en enda stor lycka detta kommande året om man är Tupp. För att undvika på tok för mycket negativa förändringar blir det till att ta på röda underkläder, varje dag!
 
Att fira in det nya kinesiska året är stort och det skrivs spaltmeter i tidningar och digitala veckobrev om vad man ska göra INNAN nyåret. Imorgon är den stora dagen och då gäller det att man har städat sitt hem ordentligt. Bort med det gamla året och in med ny energi. Det går inte för sig att städa under firandet så det vill till att det är ordentligt. Sen måste man ha betalat sina räkningar och det är ju tur att många får sk Hongbao, det röda kuvertet med pengar, så de verkligen kan betala räkningarna. Som IKEA anställd får man till och med en extra månadslön! Sen ska man ju vara nyklippt också innan man sätter i gång firandet!
 
Under kinesiska nyåret tar många kineser sin längsta ledighet under hela året. Föräldrar, barn och släkt ska besökas i sin hemstad. Miljoners mljoner av kineser är på resande fot dessa dagar. Det märks i en 24 miljoners stad som Shanghai när alla dessa miljoner försvinner från staden. Metron och gatorna är nästan öde medan tåg och flyg fylls till bredden. Restauranger och affärer håller stängt. 
 
I år gör Tilda och jag en 'kines', dvs åker hem till vår hemstad. Imorgon sätter vi oss på flyget till Sverige. Besök i Jönköping för att krama 'tupparna' och andra nära och kära och besök i Bjärred för att träffa kompisar, kolla till huset etc. Vi längtar så vi håller på att spricka! 
 
Patrik och Simon gör mer en 'västerländsk semesterresa' och drar ännu längre österut och ska prova skidåkning i Japan med goda vänner. De längtar också men kanske på ett annat sätt!
 
Bilden är tagen på Yuyuan Garden, mitt i Shanghai. Här smyckas och dekoreras det ordentligt inför kinesiska nyåret varje år.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela