projectgoldengoat.blogg.se

Svenska klubben - ett tacksamt inslag i vardagen

Publicerad 2016-01-27 14:28:36 i Allmänt,

I Shanghai lever den ideella föreningen Svenska klubben, eller som den heter på engelska The Swedish Club of Shanghai. Ett fåtal engagerade och motiverade personer i en styrelse som har till syfte att göra livet för oss svenskar här i Shanghai enklare och trevligare. Jag gissar att det är ett par hundra familjer som är medlemmar (och därmed betalar den höga (!) kostnaden av 100 RMB/ år och familj. 

Som i vårt fall där vi kom nya till metropolen Shanghai där allt var nytt och vi inte hade något socialt nätverk har vi varit oerhört tacksamma för denna "klubb". Genom klubbens olika arrangemang har vi lärt känna så många härliga människor. Det började med en sk månadslunch, dvs en lunch anordnad  på en lokal restaurang och där vi samlades (gamla som nya medlemmar) och åt och snackade. 

Det dröjde inte länge innan jag var anmäld till både mahjong grupp och bokklubb. Genom båda dessa grupper har jag knutit kontakter som gett nya kontakter, tips på utflyktsmål mm.  Det har också gett mig nya insikter... Alla kommer från olika ställen, vi är olika åldrar och har olika yrken och erfarenheter. Det blir härliga möten av en sådan konstellation!

Utöver luncher, mahjong och bokklubb så åker även en grupp till ett barnhem, några spelar golf eller sjunger i svenska kören. Filosofin är att det ska finnas något för alla, allt från en lördagsdrink för den hårt arbetande, julbord och fotbollsmatcher för familjen till samhällsengagemang i barnhem eller babysång. 

Jag är helt övertygad om att utan Svenska klubben hade vardagen varit mycket tristare och det hade tagit SÅ mycket längre tid att finna nya vänner i denna storstad!



Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela