projectgoldengoat.blogg.se

'Det var länge sedan...'

Publicerad 2017-08-26 08:30:51 i Allmänt,

'Det var länge sedan...'

Så börjar alltid samtalet mellan min far och min son på FaceTime ungefär varannan vecka. I det här fallet var det väldigt länge sedan jag skrev något på den här bloggen. Närmare bestämt 28 veckor sedan!

Det händer ju en del på 28 veckor och det som fick mig att ta paus (denna gången!) var tekniken. Att ladda upp bilder på skitdåligt wi-fi, att använda en blogg app som rentav sög, gjorde att jag tappade sugen. Nu gör vi ett nytt försök....så här när vi kickat av tredje året för familjen i Shanghai. 

Tredje året! Vem hade trott att vi skulle ens säga tredje året! Vi som drog iväg i augusti 2015 med 'ett år i taget' filosofi och två barn som var allt annat än positiva. 

Det var tuffa veckor/månader i början men sedan hände det som vi vuxna i alla fall hoppats på - våra barn trivdes i skolan, träffade nya kompisar, lärde sig engelska, leva i storstad och helt enkelt var positiva till hela grejen. Naturligtvis händer den förändringen inte över en natt. 

Det här livet i Shanghai är vår vardag nu och när vi går in på tredje året så känns det också mer 'vardag'. Det här spännande och nya är liksom inte där längre. Ska vårt äventyr bli vardag? Hur håller vi liv i äventyret som vi gav oss ut på för två år sedan?

Som tur var är Shanghai en dynamisk och stor stad. Det är en ständig förändring och vi kan se bara efter sommaren hur gator och områden förändrats. Restauranger har lagts ner och nya poppat upp. Likaså är det med människor...Vi sa farväl till många vänner innan vi tog sommar och det känns tomt utan dem. Även om vi inte umgicks tight med alla så möttes man på gatan, i affären eller andra sammanhang. Naturligtvis fylls bekantskaps kretsen på igen, men så här tredje året kommer det nog ta lite längre tid och krävas lite mer energi jämfört med första året. 

Vi hoppas ju också kunna fortsätta fylla vårt äventyr med resor och upplevelser i Asien. Första anhalt är Kambodja i oktober!

Men nu ska vi iväg på den traditionella BBQ som skolan bjuder på. Dags att knyta nya band för ett positivt och spännande 2017-2018l 👍


Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela