projectgoldengoat.blogg.se

Kick-off tider

Publicerad 2017-09-03 14:22:56 i Allmänt,

Så här efter sommaren så är det vanligt med kick-off på arbetsplatser. För IKEA anställda är det ännu vanligare just i dessa tider på grund av att affärsåret på företaget börjar just 1 september. 


Så alltså var det 'nyårsafton' i torsdag och då höll min avdelning kick-off på en restaurang här i Shanghai. Vi är ca 40 personer som alla jobbar med produktutveckling. Vi är från 11 olika nationaliteter och är placerade inte bara i Shanghai utan även i andra länder i Asien. Vi har riktigt kul och spännande utmaningar då Ikea satsar stort i Asien 'for the many people'. 

Det 'kickas off' (kan man säga så?) inte bara i företagsvärlden utan även på fritiden. I veckan som gått var jag på min första körövning på över 10 år. Svenska kören här i Shanghai övar en gång i veckan och sjunger varje månad på svenska kyrkans gudstjänst, går Lucia tåg och sjunger in våren. Jag hann bara öva en gång innan det var dags för konsert. En litet uppträdande på Svenska skolans picknick i lördags. Det var tur sångerna inte hade så långa textrader :). Det kändes superkul att sjunga igen så absolut blir det en ny veckoaktivitet. 

Tilda har också dragit igång sin fotboll igen och nu höjs ribban då den engelska liga klubben FC Burnley kommit in som samarbetspartner till Sports for Life. 

Simon och Patrik 'kickar' inte så mycket just. De pluggar respektive jobbar däremot hårt. Jag hoppas de också ska hitta sina nya 'kick-off's så småningom. Vem vet vad det kan bli med tanke på alla möjligheter som finns i den här staden? 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-09-03 15:11:10

Spännande år ni alla har framför er och va kul med körsång. Det ska bli kul att följa kram "Penny"

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela