projectgoldengoat.blogg.se

Kinesiskt nyår i Sverige och Japan

Publicerad 2017-02-07 13:37:55 i Allmänt,

Även detta år lämnade vi firandet av kinesiska nyåret i Kina och drog utomlands. Tilda och jag flög till Sverige och Simon och Patrik drog till Japan. Två helt olika semestrar...
 
Eftersom jag aldrig kommer få de manliga familjemedlemmarna att bidra med ett blogginlägg så får jag försöka sammanfatta deras upplevelse. Deras mest använda ord är SUPERNÖJDA! Fem dagars skidåkning i Nozawa Onsen, ca en timme från Nagano och 5 timmar bussresa från Tokyo, gav intryck. För det första är ju allt i Japan så otroligt välordnat så det går ju aldrig att klaga på att bussen inte kommer, liften inte fungerar eller skidorna ej är slipade. Det enda man möjligen kan klaga på är att det inte var nysnö och solsken VARJE dag :). 
 
Nozawa Onsen är inget jättestort skidsystem men helt OK och en blandning av brantare och flackare backar. Simon, som hängde på kompisarna som var med, drog ut på off-pist åkning bland träden medan Patrik njöt av de välpistade backarna. Två av dagarna vaknade de till 30 cm nysnö och snacka om puderåkning. Enligt Patrik har han aldrig varit med om så fin snökvalitet.
 
Det är ju inte bara skidåkning när man är i Japan...Man får ju även lära sig att:
- bada 'Onsen', dvs bada i varma källor'
- äta Ramen till lunch, dvs nudelsoppa
- sova på futon madrass på govet med rosa duntäcken
- äta sushi till middag (vissa drack även sake till!)
 
Jag tror inte det är sista gången det blir skidåkning i Japan och nästa gång kanske jag och Tilda hakar på.
 
 
Min och Tildas resa hade ett annat syfte än skidåkning. Vi skulle njuta av att hänga med släkt och vänner, äta god svensk mat och andas frisk (men kall!) luft. Så hette det i höstas när resan bokades...När vi sedan skulle åka tillkom ytterligare två viktiga saker; peppa mormor som är mitt i en cancerbehandling och träffa nya hyresgäster till vårt hus. 
 
Efter en lång flygresa, unnande vi oss en hotellnatt i Lund innan det bar iväg med tåg till Jönköping. Redan den kvällen passade vi på att knapra chips, äta godis och titta på svensk TV. Njutning nummer 1.
 
I Jönköping kämpade mamma/mormor mot illamående och trötthet. Jag var glad att bara finns brevid henne i soffan och laga lite mat som kunde passa en känslig mage. Eftersom behandlingen sker i Linköping så var hon bara hemma under helgen och vi var väldigt glada båda två att slippa säga hejdå redan på måndagmorgon, utan att vi kom och hälsade på henne på sjukhuset under veckan. I Linköping fick vi även möjlighet att träffa kusin Tova, som är en hårtpluggande student där. Mycket kramar blev det den dagen!!
 
Vi passade naturligtvis också på att 'hänga med' farmor, farfar och faster till Tilda. Shopping, middag, bowling och biobesök stod på programmet och det var kul att kunna göra saker tillsammans även när vintervädret var rått och kallt.
 
Efter några dagar i Småland var det dags för nästa 'hometown', i alla fall Tildas - Bjärred. Här blev det mer fokus på kompisar än vad vi hunnit med i Jönköping (förutom en snabblunch med barndomskompisen). Middagsmys i Lund och en riktig tjej (tant!) kväll på Bjärreds brygga. Och så var det där med vårt hus som nu ska lämnas över från isländsk familj till tysk familj. Jag är så tacksam att vi hittar så trevliga familjer som vill ta hand om vårt hus (och dessutom betala för det!).
 
Tilda träffade sina kompisar, hängde på handbollsträning och handbollsmatch, åt kebab på lokala pizzerian och spelade biljard på fritidsgården. Mycket intryck och känslor på samma dag!
 
Vi avslutade vår vecka med traditionsenlig sushi hos våra snälla kompisar som låtit oss bo hos dem. Som pricken över i:et uppgraderades vi till Business class (tack vare SAS pilotkompisen Per) precis innan vi steg på flyget. Det blev också Tildas tur att sitta i cockpit under start och landning. Gissa om vi njöt på den hemresan!
 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2017-02-07 17:17:49

Så mysigt att få träffa dig och tänk vilken tur med uppgraderingen :-), vi pratade ju om det. Kram

Postat av: Camilla

Publicerad 2017-07-05 14:51:15

Sitter i receptionen och det är alldeles lugnt inför semestern.Passar på att uppdatera mig om vad som händer er borta i det stora landet i öster. Kul att läsa om din och familjens vardagsintryck och trevliga resor. Ha det gott!
P.S. Kan bara instämma att Japan är helt fantastiskt. Var där emd familjen en sväng i oktober. Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela