projectgoldengoat.blogg.se

Tyfoner, tyfoner...

Publicerad 2016-10-23 15:09:30 i Allmänt,

Stormar är vi vana vid i Sverige men det här med tyfoner känns fortfarande väldigt läskigt. Här i Asien pratar vi om tyfoner, medan i väst pratas det om orkaner. Vi har väl alla hört om orkaner över USAs östkust och Haiti. Här i öst går tyfonerna gärna över Filippinerna, Taiwan och in över Kinas västkust.
 
I veckan som gått är det två tyfoner som uppmärksammats, namngivna till Sarika och Haima. Sarika fick Patrik känna på under en väldigt guppig flygfärd från Singapore i tisdags morse. På 30 mils avstånd kunde han till och med se tyfonens öga genom flygplansfönstret. 
 
Haima, som betyder sjöhäst på kinesiska, är den 22:e tyfonen som träffar Kinas östkust i år. I fredags träffade denna supertyfon Guangdong provinsen i södra Kina och i staden Shenzhen ställdes 570 flygresor in och i Hong Kong var motsvarande siffra 742 (enligt China Daily). Naturligtvis ställer en tyfon till med oerhörd förstörelse, människor som dör och ekonomisk förluster.
 
Shanghai klarar sig oftast från direkta tyfon träffar, men ligger i periferin och får därmed stora regnmängder och starka vindar. I fredags och lördags regnade det enorma mängder här. Då var det dags att ta fram den svenska regnjackan och gummistövlarna. Det är också tacksamt att bo på 22:a våningen. Det är sällan vi får översvämning. :)
 
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela