projectgoldengoat.blogg.se

Nusa Dua - ett riktigt paradis!

Publicerad 2016-10-09 14:51:39 i Allmänt,

När det här blogginlägget skrivs så är vi tillbaka i Shanghai igen. Ett Shanghai som tappat 10 +-grader på en vecka. Men det ska inte detta inlägg handla om utan om avkoppling, värme, sol och bad i paradiset Nusa Dua på Bali.
 
Vi kan ju bara först konstatera att Bali hade vi säkert aldrig besökt om vi inte flyttat till Shanghai. Det är bara SÅ långt bort. Från Shanghai tar det 7-8 tim med direkt flyg och från Köpenhamn får man räkna med ca 17-20 timmar. Jag är oerhört glad att vi bestämde oss för att besöka denna ö i Indonesien, som här i öst kallas för Asiens Mallorca. Det är hit förälskade par åker på smekmånad (eller varför inte gifta sig!), backpackers drar för surfing och fest, yogafreaken drar på retreat, och så är det sådana som vi som åker hit för avkoppling med sol och bad och för att utforska ön.
 
Våra första dagar tillbringade vi i Nusa Dua, ca 30 min bilresa sydost om flygplatsen. Eftersom vi rest hela natten var vi oerhört tacksamma över att bara få lägga oss ner på en solstol och sova en stund i solen. Bali är söder om ekvatorn så det tog inte lång stund innan vi kände oss rosa i skinnet. Som tur är regnar det en stund (i stort sett) varje eftermiddag och då var det skönt att bara hänga på rummet eller i en av resortens barer med en kaffe eller drink. Resorten vi valt hade mest par som gäster, i alla dess åldrar men väldigt många europeer, och några australiensare och indier. Hela stället andades lugn och det fanns alltid plats att hänga någonstans; vid poolen, på stranden, i en hängmatta, vid pingisbordet, i någon av de tre restaurangerna, på gymmet...
 
Eftersom jag älskar morgonpromenader så var ju detta ett riktigt paradis. En lång vacker strandpromenad utmed Indiska Oceanen, genom den ena lyxiga resorten efter den andra men också genom områden där lokal befolkningen bodde i små cementhus, lagade mat, sålde hantverk, hyrde ut surfbrädor eller bara tog sig ett bad på stranden. Alla man mötte hälsade med ett leende på läpparna och så var det överallt. Jag tror aldrig jag har fått så många leenden på en och samma vecka.
 
Våra dagar i Nusa Dua var i huvudsak för att varva ner, få lite sol och bad och bara vara. Men vi passade på att göra lite annat...Jag hängde med en kompis och hennes tonårsdotter på 4,5 timmes balenesisk massage och behandling. På 4,5 timme hann vi med en lång lista av kroppsmassage och scrub, bad med blommor, rinnande olja i pannan, hårbehandling och pedikyr. Det var väldigt skönt och jag kände mig helt mör efteråt. Simon och Patrik provade på jetski och Tllda visade sina snabba returer på pingisbordet. En av kvällarna åt vi också en riktigt god middag med våra Shanghai vänner på en mysig restaurang. Sen var det dags att lämna lugnet och dra norrut på ön.... (som beskrivs i eget blogg inlägg).
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Anna%20Blomborg

Publicerad 2016-10-09 19:44:26

Vilken härlig resa! Kram från Anna

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela